Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Begeleidingstraject GLO

Aanleiding

Esports 050 heeft het voortouw genomen in het ontwikkelen van het begeleidingsprogramma GLO (Gamen, Leefstijl, Ontwikkeling), specifiek gericht op esports/gaming en de leefstijl van kinderen met stoornissen zoals het Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Kinderen met ASS of vergelijkbare aandoeningen ondervinden vaak uitdagingen in de hedendaagse samenleving, wat resulteert in gevoelens van onzekerheid en het gevoel nergens bij te horen, vooral bij teamsporten bij sportverenigingen

Kinderen met ASS verschillen van leeftijdsgenoten doordat ze veel prikkels ervaren en moeilijkheden hebben zich te uiten in een onveilige sociale omgeving. Bovendien interpreteren ze de realiteit anders vanwege hun specifieke verwachtingen. Het programma sluit aan bij de interesses van veel kinderen met ontwikkelingsstoornissen en biedt tevens kansen voor succes op gebieden waar ze snel vooruitgang kunnen boeken. Daarnaast versterkt het hun zelfvertrouwen en biedt het mogelijkheden om aandacht te besteden aan de leefstijl, zoals lichaamsbeweging en gezonde voeding.

aanpak van het Programma

Gamen / Esports

recreatief en professioneel

Uw kind zal begeleid en gecoacht worden tijdens het gamen om zowel persoonlijke als professionele groei te bevorderen, zoals de ontwikkeling van sociale vaardigheden, samenwerking en vooruitgang op het gebied van gaming. Door minder persoonlijk contact zal het kind minder prikkels ervaren en zich bevinden in een sociaal veilige omgeving.

Leefstijl

Sporten en bewegen

Gedurende het programma zal het kind uitgedaagd worden op het gebied van sport, beweging en gaming, waarbij het kennismaakt met diverse sporten zoals fitness, voetbal of skeeleren. Wekelijks krijgt het kind uitdagende opdrachten en uitdagingen die moeten worden volbracht om zich te ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

ontwikkeling

Fysiek, mentaal en sociaal

Tijdens het programma wordt uw kind op twee fronten uitgedaagd. Zo moedigt het zijn eigen belevingswereld aan door in te spelen op de huidige belevingswereld onder jongeren, wat ervoor zorgt dat hij het kind het leuk gaat vinden om in beweging te zijn. Daarnaast wordt het mentaal uitgedaagd door de positieve aspecten van gamen, wat resulteert in een sociaal veilige omgeving zonder overmatige prikkels.

Aanbod

Gaming

Recreatief
 • Vier uur begeleiding en coaching per maand
  This is a tooltip
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling
  This is a tooltip
 • Recreatieve benadering en leerzame + leuke opdrachten
  This is a tooltip
Nieuw

Esports

Professioneel
 • Acht uur begeleiding en coaching per maand

  This is a tooltip

 • Focus op persoonlijke- en professionele ontwikkeling
  This is a tooltip
 • Moeilijke uitdagingen en intensief programma
  This is a tooltip
Nieuw
Contact