Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Business & Marketing

Hoe ziet dit eruit bij esports?

De wereld achter het esports concept

Verdienmodellen
Marketing strategieën
Sponsoring
Doelgroep

Maak kennis
met esports!

In de afgelopen jaren heeft de esportsmarkt aanzienlijke groei doorgemaakt, met een toenemend aantal toeschouwers die zich afstemmen om te kijken hoe enkele van 's werelds beste gamers hun favoriete games spelen. Naar verwachting zal het aantal esportskijkers wereldwijd in 2024 naar 577,2 miljoen stijgen, wat een aanzienlijke toename is ten opzichte van de 397,8 miljoen kijkers in 2019.

Contactpersoon business & marketing esports

Business & Marketing specialist Esports 050

''Ik houd mij bezig met de verdienmodellen en dergelijke economische zaken bij Esports050''

De huidige financiële situatie van esports in Groningen

Momenteel is de financiële impuls voor esports in Groningen beperkt. Grote organisaties zoals FC Groningen en de ACLO zijn actief bezig met esports. FC Groningen heeft professionele esporters in dienst die inkomen genereren via hun activiteiten, met betrokkenheid bij de landelijke E-divisie. Deze betrokkenheid levert inkomsten op door kijkers, sponsoren en het organiseren van toernooien, met een totale prijzenpot van maar liefst €100.000. Daarnaast heeft FC Groningen een ‘part of the community’-netwerk opgezet, waarmee ze een nieuwe doelgroep aan zich kunnen binden en hun merk verder kunnen versterken.

Wil je meer te weten komen over de wereld van esports bij FC Groningen? Klik dan hieronder op “Meer informatie!”

Laat ons team
je club helpen!

Wij bij Esports 050 hebben de capaciteit om een gecentraliseerd esports-toernooi op te zetten, in samenwerking met sportverenigingen. Dit toernooi kan eventueel voorrondes in de sportkantines zelf hebben. Hierdoor ontstaat een kans om potentiële esporttalenten binnen jouw club en in de regio Groningen te ontdekken. Daarnaast kan Esports 050 u ondersteunen bij de organisatie van deze toernooien binnen je vereniging, of bij het positioneren van je toernooi in Noord-Nederland. We bieden advies, verbinden je met ons netwerk van experts en sponsors, en voorzien je van handige tools.