Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

Business & Marketing

Hoe ziet dit eruit bij E-sports?

De wereld achter het E-sports concept

Verdienmodellen
Marketing strategieën
Sponsoring
Markt doelgroep

Maak kennis
met e-sports!

De E-sports markt is de afgelopen jaren enorm gegroeid en steeds meer kijkers stemmen af om te zien hoe hun favoriete games worden gespeeld door enkele van de beste gamers ter wereld. In 2024 zullen er naar verwachting wereldwijd 577,2 miljoen kijkers van E-sports zijn, een grote stijging ten opzichte van de 397,8 miljoen in 2019.

Contactpersonen business & marketing E-sports

Business & Marketing specialist Esports050

''Ik houd mij bezig met de verdienmodellen en dergelijke economische zaken bij Esports050''

Business & Marketing specialist Esports050

''Ik zoek contact met verscheidene stakeholders om de economische zaken goed voor ogen te krijgen en hierop in te kunnen spelen''

De huidige financiële situatie van E-sports in Groningen

De financiële impuls is momenteel minimaal binnen E-sports in Groningen. In grote organisaties zoals FC Gronignen en de Aclo wordt momenteel E-sports gedaan. Bij FC Groningen zijn daar professionele E-sporters in dienst en die verdienen daar geld mee. Dat is gekoppeld aan de landelijke E-divisie welke gelden binnenhalen met kijkers, sponsoren en het organiseren van toernooien. Een totale prijzenpot van maar liefst €100.000. FC Groningen heeft o.a. een netwerk gecreëerd waar mensen zich kunnen aanmelden als ”part of the community”, met als gevolg het binden van een nieuwe doelgroep aan het merk FC Groningen.

Wil je meer weten over de E-sports wereld bij FC Groningen? Klik dan hieronder op ”meer weten”!

Laat ons team
je club helpen!

Wij van E-sports 050 hebben de mogelijkheid om een centraal georganiseerd e-sport toernooi met sportverenigingen op te zetten, eventueel met voorrondes in de sportkantines zelf. Zo ontstaat er ook een mooi beeld van potentiële e-sport talenten binnen jouw club en in Groningen e.o.
E-sports 050 kan ondersteuning bieden in de organisatie van de toernooien binnen je vereniging, of positionering van je toernooi in Noord-Nederland. Wij geven advies, verbinden je met ons netwerk van experts en sponsoren en geven je handige tools.