Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Coachingstraject esports en leefstijl

Aanleiding

Esports 050 is begonnen met het vormgeven van een coachingstraject gericht op esports en leefstijl voor kinderen met een stoornis zoals het Autisme Spectrum Stoornis. Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit een vraag van ouders met een 11-jarige zoon met ASS.

 

Doel van het iniatitief

Kinderen met ASS of een soortgelijke aandoening draaien niet gemakkelijk mee in de hedendaagse maatschappij, waardoor zij zich onzeker voelen en het idee hebben dat zij bij geen enkele groep passen. Dit komt vooral tot stand bij sportclubs waar in teamverband een sport wordt beoefend. Kinderen met ASS zijn nou eenmaal anders dan leeftijdsgenoten. Dit komt doordat zij enorm veel prikkels ontvangen vergeleken met een kind zonder stoornis. Daarnaast interpreteren zij de werkelijkheid anders doordat zij hier bepaalde verwachtingen van hebben. Esport biedt hierin veel voordelen; het sluit aan bij interesse van veel kinderen met een ontwikkelingsstoornis, het biedt mogelijkheden zich op een terrein te ontwikkelen waar ze snel succes kunnen ervaren, het kan hun gevoel van zelfvertrouwen daardoor versterken en biedt mogelijkheden vanuit hun interesse ook aandacht te besteden aan leefstijl, zoals lichaamsbeweging en gezonde voeding. Hieronder vindt u een link naar een PDF-bestand met hierin meer informatie over het aanbod

Coachingstraject Esports 050

 

 

Wilt u meer informatie over het coachingstraject?

Vul dan het contactformulier in! Esports 050 zal u zo snel mogelijk te woord staan.