Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Real Life Among Us

Uitleg beweegactiviteit

Esports 050 introduceert een real-life versie van Among Us lanceren, waarin 15 tot 30 deelnemers de uitdaging aangaan om hun ruimteschip te behouden en te overleven. Echter, ze moeten op hun hoede zijn, want één of meerdere willekeurige spelers onder de bemanning zijn bedriegers die erop uit zijn om iedereen te vermoorden!

Tijdens deze activiteit wordt het spel van Among Us bijna exact nagespeeld, maar dan in de echte wereld. Voordat het spel begint, worden de deelnemers ingefluisterd over welke rol ze hebben en wat ze moeten doen om de overwinning binnen te halen. De plattegrond en de ‘tasks’ van de Real Life Among Us worden vormgegeven op basis van de lay-out binnen het spel zelf en omvatten verschillende kleine fysieke activiteiten. Hier zijn enkele voorbeelden van taken:

1 . Gooi het ruimtevuilnis weg 

Hier moet een deelnemer diverse zware zakken met ‘vuil’ weggooien in een bak om de taak te voltooien

2 . Vernietig de kometen

De taak is voltooid wanneer een deelnemer alle ‘kometen’, oftewel blikken, omver heeft geschopt of gegooid.

3 . Zet de elektriciteit aan

Laad jezelf op door de speedladder te gebruiken en zet vervolgens de lichtschakelaar aan.

Daarnaast zijn er twee soorten deelnemers:

 

1 . De bemanningsleden (crew members)

Het merendeel van de deelnemers maakt deel uit van de bemanning en heeft als gezamenlijk doel alle taken te voltooien voordat de bedriegers de kans krijgen om teveel bemanningsleden te vermoorden.

2 . De bedriegers (impostors) 

Het is de taak van de bedrieger(s) om zoveel mogelijk bemanningsleden te vermoorden voordat alle taken zijn voltooid. Ze kunnen de bemanningsleden op verschillende manieren misleiden door activiteiten te saboteren of schachten te gebruiken om zich te verstoppen en verrassingsaanvallen uit te voeren.

Wanneer een bedrieger iemand vermoordt, ligt het lijk ergens in het speelveld. Dit maakt het mogelijk voor elke deelnemer, zowel crew members als impostors, om het lijk te rapporteren. Het rapporteren van een lijk leidt tot een spoedoverleg waarin deelnemers op basis van observaties, meningen en overtuigingen een beslissing moeten nemen over wie de bedrieger is. Dit spoedoverleg neemt plaats in het midden van de map, hierbij komen alle deelnemers samen. Degene met de meeste stemmen wordt uit het ruimteschip verwijderd en is helaas uitgeschakeld. Deze keuzes dagen de deelnemers mentaal uit om als collectief de juiste beslissingen te nemen.

Aanbod
Real life among us
Contact