Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Real Life Fall Guys

Uitleg beweegactiviteit

Esports 050 introduceert een real-life beweegactiviteit van Fall Guys, geïnspireerd op de kenmerken van het populaire spel. In een real-life potje Fall Guys strijden 20-30 deelnemers tegen elkaar om de felbegeerde Gouden Kroon. Terwijl de Gouden Kroon in het digitale spel gebruikt kan worden voor het kopen van kleuren, skins en meer, geldt dit niet voor de real-life variant van Fall Guys van Esports 050. Hier ontvangen deelnemers daadwerkelijk een ‘gouden’ kroon als tastbaar aandenken voor het behalen van de eerste plaats. Daarnaast wordt er een ranglijst bijgehouden om te bepalen wie de beste Fall-Guy is binnen de provincie.

De parcours worden ontworpen met diverse soorten stormbanen en wipe-out obstakels. Net als in het spel worden er verschillende knock-out rondes gehouden. Elk real-life potje Fall Guys bestaat uit 3 á 4 rondes, waarbij elke ronde 15-45 minuten duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers en de soort minigame die wordt toegepast. Bij de real-life versie bestaan er 4 soorten minigames, hieronder een uitleg per minigame variant.

1. Race tegen de klok

De eerste soort vereist dat deelnemers zo snel mogelijk de finish bereiken, waarbij één deelnemer per keer aan de beurt is, dit om veiligheidsredenen.

2. Samenwerken en -nadenken

De tweede soort minigame draait om samenwerken en het benutten van elkaars sterktes en zwaktes om een bepaald doel te bereiken; deze minigames worden gespeeld in twee teams.

3. Wipe-out

Bij de derde soort minigame gaat het erom dat de deelnemers zo lang mogelijk ‘overleven’ op draaiende of bewegende obstakels. De helft van de deelnemers moet uitgeschakeld zijn om door te mogen gaan naar de volgende ronde.

4. Finalestrijd

Tot slot is er de vierde soort minigame, oftewel de finalestrijd, waarbij alle overgebleven deelnemers tegelijkertijd het speelveld betreden om te bepalen wie als laatste overblijft.

Per ronde worden spelers geëlimineerd op basis van het aantal deelnemers, de neergezette tijden, de resultaten van de team-minigames en de winnaar van de finale.

Aanbod
Real life fall guys
Contact