Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Real Life Fortnite

Uitleg beweegactiviteit

Esports 050 lanceert in het begin van 2024 een real-life versie van Fortnite als een actieve beweegactiviteit, sterk gebaseerd op het concept van ‘battle royale zero build’ in het spel Fortnite zelf. In samenwerking met partners creëert Esports 050 een uitdagend speelveld, het ‘battle royale playing field’, waarop de strijd om de Victory Crown zal plaatsvinden. Binnen dit speelveld bevinden zich 20-30 kisten met loot om tegenstanders uit te schakelen en jezelf sterker te maken, waarbij de keuze van jouw kist cruciaal is, aangezien elke deelnemer slechts één keer een kist mag openen.

Het NERF x Fortnite-wapen dat je uit de gekozen kist haalt, wordt je trouwe metgezel tot het moment dat je wordt uitgeschakeld. Als je wordt uitgeschakeld ‘valt’ jouw loot op de grond, deze kunnen andere spelers vervolgens omwisselen of toevoegen aan hun eigen loadout.

Iedere speler begint met 100 health en heeft de mogelijkheid om extra bescherming te verkrijgen in de vorm van schields. Bepaalde kisten bevatten schields (elk goed voor 50 health), en er zijn ook verborgen shields in het speelveld te vinden. Een speler mag maximaal twee shields bij zich dragen, wat neerkomt op een extra bescherming van 100 health. Het aanbrengen van shields op je harnas voegt de 50 extra health toe.

Nu, wat betreft de schade: elke kogel die jou raakt, kost je 40 health. Bereken zelf hoeveel health je nog hebt, nadat je twee keer bent geraakt, na het begin van de speelronde, het vinden van twee shields en het bevestigen ervan aan je harnas. Eerlijkheid bij het aangeven van geraakte treffers is essentieel, aangezien niet-naleving kan leiden tot uitsluiting (de exacte consequenties worden momenteel nog niet onthuld ;).

Ten slotte is het doel van het spel om als laatste speler over te blijven door alle tegenstanders uit te schakelen. De winnaar ontvangt de Victory Crown en geniet van extra voordelen in de volgende speelronde.

Aanbod
Real life fortnite battle royale
Contact