Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

EGG-Programma

Waarom en hoe?

Esports 050 streeft naar het stimuleren van een gezonde en actieve samenleving door esports, gaming en gamification te integreren in de beweegpraktijk. Wij beogen dit te realiseren door EGG-elementen toe te voegen aan bestaande activiteiten of door het creëren van nieuwe beweegactiviteiten waarin het spel ‘in het echte leven’ wordt nagebootst. Ons streven is om dit te bereiken door het aanbieden van innovatieve, uitdagende en plezierige activiteiten en evenementen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep.

In de hedendaagse belevingswereld van jongeren is gamen een integraal onderdeel geworden. Esports 050 gelooft dat het integreren van game-elementen in bewegingsactiviteiten een bijzonder effectieve manier kan zijn om (kwetsbare) jongeren in beweging te krijgen en hen opnieuw te betrekken bij sportactiviteiten waar ze vaak afhaken. Dit probleem is wijdverspreid en wordt deels veroorzaakt doordat veel maatschappelijke sportaanbieders moeite hebben om de snel veranderende technologische trends bij te houden. Een onmiskenbaar feit is dat technologische ontwikkelingen aanzienlijke invloed hebben op de leefstijl van jongeren en diverse doelgroepen.

Bijna elk kind kan zich tegenwoordig geen leven voorstellen zonder een mobiele telefoon of een spelcomputer, tenzij het huishouden financiële beperkingen kent. Jongeren uit minder welvarende gezinnen zoeken vaak elders naar deze technologische mogelijkheden, bijvoorbeeld bij vrienden of familie. Esports 050 stelt de vraag waarom we deze mogelijkheden niet direct naar maatschappelijke organisaties brengen.

Aanbod beweegactiviteiten

Fortnite Battle Royale beweegactiviteit

Among Us beweegactiviteit

FIFA Skill Games beweegactiviteit

Fall Guys beweegactiviteit

Contact

Wilt u meer informatie over het EGG-programma?

Vul dan het contactformulier in! Esports 050 zal u zo snel mogelijk te woord staan.