Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

FAQ

Esports is in Nederland nog vrij nieuw en onbekend. Het kan dus zijn dat je vragen hebt. Op deze pagina proberen wij de meest gestelde vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Wil je aan de hand van deze vragen en/of antwoorden contact met ons opnemen? Gebruik dan het contactformulier onder deze pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk je bericht lezen en beantwoorden.

Over esports

Wat is esports?

Esports is kortgezegd het competitief spelen van computerspellen. Dit kan in zowel in teamverband als individueel.

Is esports een echte sport?

Als je dammen en schaken als een sport beschouwd dan moet je esports ook als een echte sport zien. Wil je meer weten over de fysieke en mentale aspecten die bij esports nodig zijn? Ga dan naar onze pagina Leefstijl.

Wat voor games vallen onder esports?

Je kunt tegenwoordig bijna elke game competitief spelen. Om er maar een paar te noemen; FIFA, Counterstrike (CSGO), Call of Duty, Rocket League, Fortnite, League of Legends.

Kan je zomaar esporter worden?

Ja. Iedereen kan esporter worden. Maar professioneel esporter worden bereik je niet zomaar, je zult veel moeten trainen en constant de beste tactieken en trucjes in jouw game moeten leren. Het enige wat je nodig hebt is een computer of console en een internetverbinding. Er is geen vaste route die je moet belopen om esporter te worden. De ene kwalificeert zich voor toernooien en speelt zichzelf zo in de spotlights, weer een ander wordt bekend als esporter via bijvoorbeeld Youtube of Twitch.

Hoe ver is Nederland op het gebied van esports?

Nederland maakt de afgelopen jaren een redelijke inhaalslag, maar loopt nog steeds flink achter op de rest van de wereld. esports is hier nog een klein begrip en eigenlijk alleen bekend bij de jongere generatie. Binnen Nederland lopen de regio’s Rotterdam en Utrecht voor op de rest van het land, Noord-Nederland loopt juist achter.

Over Esports 050

Is Esports 050 een zelfstandige organisatie?

Ja, Esports 050 is een zelfstandige organisatie met nauwe samenwerkingen met onze partners Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen en Alfa College. Wil je meer van onze partners zien, kijk dan eens op de partners pagina.

Wat is het doel van Esports 050?

Esports 050 wilt als verbindende partij functioneren op het gebied van esports in Groningen (en omstreken). Wij willen activeren, adviseren, inspireren en begeleiden bij diverse organisaties zoals buurtsport, sportclubs en educatieve instellingen. Dit willen wij doen door middel van het aanbieden van esports, gaming en gamification gerelateerde activiteiten. Daarnaast streven we er naar om in de toekomst een Esports 050 team op te zetten, met een eigen trainingscentrum op een toplocatie in stad.

Contact

Stuur ons je
bericht of vraag!

Heb je andere vragen over de organisatie? Stel ze dan via het contactformulier!