Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

FAQ

E-sports is in Nederland nog vrij nieuw en onbekend. Het kan dus zijn dat je vragen hebt. Op deze pagina proberen wij de meest gestelde vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Wil je aan de hand van deze vragen en/of antwoorden contact met ons opnemen? Gebruik dan het contactformulier onder deze pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk je bericht lezen en beantwoorden.

Over e-sports

Wat zijn e-sports?

eSports is kortgezegd het competitief spelen van computerspellen. Dit kan in zowel in teamverband als individueel.

Is e-sport echte sport?

Als je dammen en schaken als een sport beschouwd dan moet je eSports ook als een echte sport zien. Wil je meer weten over de fysieke en mentale aspecten die bij eSports nodig zijn? Ga dan naar onze pagina Lifestyle.

Wat voor games vallen onder e-sport?

Je kunt tegenwoordig bijna elke game competitief spelen. Om er maar een paar te noemen; FIFA, Counterstrike (CSGO), Call of Duty, Rocket League, Fortnite, League of Legends.

Kan je zomaar e-sporter worden?

Ja. Iedereen kan eSporter worden. Maar professioneel eSporter worden bereik je niet zomaar, je zult veel moeten trainen en constant de beste tactieken en trucjes in jouw game moeten leren. Het enige wat je nodig hebt is een computer of console en een internetverbinding. Er is geen vaste route die je moet belopen om eSporter te worden. De ene kwalificeert zich voor toernooien en speelt zichzelf zo in de spotlights, weer een ander wordt bekend als eSporter via bijvoorbeeld Youtube of Twitch.

Hoe ver is Nederland op e-sport gebied?

Nederland maakt de afgelopen jaren een redelijke inhaalslag, maar loopt nog steeds flink achter op de rest van de wereld. eSports is hier nog een klein begrip en eigenlijk alleen bekend bij de jongere generatie. Binnen Nederland lopen de regio’s Rotterdam en Utrecht voor op de rest van het land, Noord-Nederland loopt juist achter.

Over E-Sports 050

Is E-Sport 050 een zelfstandige organisatie?

Ja, E-Sports 050 is een zelfstandige organsisatie met nauwe samenwerkingen met onze partners Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen en Alfa College. Wil je meer van onze partners zien, kijk dan eens op de partners pagina.

Wat is het doel van E-Sports 050?

eSports050 wilt als verbindende partij functioneren op het gebied van eSports in Groningen (en omstreken). We willen adviseren, inspireren en begeleiden op onze 4 thema gebieden; Sportclubs, Buurtsport, Lifestyle en Business. Daarnaast streven we er naar om in de toekomst een eSports050 team op te zetten, met een eigen trainingscentrum op een toplocatie in stad.

Contact

Stuur ons je
bericht of vraag!

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris morbi accumsan ut.