Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

Leefstijl

Om goed te presteren in esports zijn een goede gezondheid en leefstijl erg belangrijk

Esports en een gezonde leefstijl

Informatie
Gezondheidsadvies
Community-ontwikkeling
Clinics

Maak kennis
met esports!

Esports, oftewel het spelen van competitieve games. Een tak van sport die de laatste jaren wereldwijd enorm veel heeft gewonnen aan populariteit. Een tak van sport die nieuwe mogelijkheden en kansen biedt voor sportclubs en clubleden.

Contactpersoon esports en leefstijl

Leefstijl coördinator Esports 050

''Ik ben geïnteresseerd in het onderzoeken van de synergie tussen gaming en leefstijl, met als doel positieve effecten te bereiken.``

Hoe gezond zijn
esporters in Groningen?

In de gemeente Groningen is er momenteel weinig aandacht voor esports en gaming, en dit geldt ook voor de relatie tussen esports en levensstijl. Echter, levensstijl en gezondheid spelen een essentiële rol voor esporters. Het stereotype beeld van een esporter als iemand die ongezond is, overgewicht heeft en veel energiedrankjes drinkt, klopt niet. In werkelijkheid is het essentieel voor gamers om in goede fysieke conditie te verkeren, omdat dit bijdraagt aan hun focus, reactievermogen en het voorkomen van blessures en andere gezondheidsproblemen. Een aanzienlijk deel van internationale esportteams investeert dan ook aanzienlijk in de gezondheid en levensstijl van hun spelers. In Groningen hebben momenteel alleen de esporters van FC Groningen toegang tot een eigen leefstijlcoach die hun prestaties kan verbeteren.

Gamers informeren over lifestyle

In Groningen is er weinig bewustzijn over de gezondheidsaspecten van esports. Velen hebben er weinig kennis van. Door mensen voor te lichten over de gezondheidsaspecten in de wereld van esports, kan het bewustzijn vergroot worden. Dit zal waarschijnlijk resulteren in gamers die een grotere nadruk leggen op hun gezondheid.

eSports verbeterd cognitieve vaardigheden

Esports kan een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van jongeren. Door esports-toernooien in de buurt te organiseren, kunnen spelers hun sociale contacten en sociale vaardigheden verbeteren. Bovendien biedt esports kansen om verschillende cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, zoals concentratie, doorzettingsvermogen, emotionele regulatie, ruimtelijk inzicht en het vermogen om snel beslissingen te nemen.

eSports campus

In Groningen is er nog geen zichtbare inspanning voor de ontwikkeling van lokaal Esport-talent, en er zijn weinig faciliteiten beschikbaar in de provincie. In vergelijking met steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, waar hele campussen zijn opgezet om Esports-talent te trainen, blijft Groningen achter.

Vooraanstaande spelers benadrukken het belang van een gezonde levensstijl voor optimale prestaties tijdens het gamen. De meest succesvolle Esporter van Nederland, Dave ‘Rojo’ Jong, is een goed voorbeeld. Hij traint maar liefst zes keer per week, begint zijn dag met een vezelrijk ontbijt en een eiwitshake, en besteedt vervolgens acht tot tien uur per dag aan intensieve pc-training.

Laat ons team
jouw lifestyle verbeteren!

Bij Esports 050 kunnen we je ondersteunen om je gameprestaties te verbeteren door middel van onze expertise op het gebied van een gezondere levensstijl. Hoe kun je esports inzetten om vitaler te worden, en welke stappen kun je nemen om je gezondheid en levensstijl te optimaliseren voor betere prestaties tijdens het gamen? Daarnaast staat Esports 050 klaar om je te begeleiden bij het bevorderen van een gezondere levensstijl. We bieden informatie, clinics, persoonlijk advies en bouwen aan een ondersteunende community om je te helpen jouw doelen te bereiken.