Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

Lifestyle

Om goed te presteren in esports zijn een goede gezondheid en leefstijl erg belangrijk

E-Sports en een gezonde leefstijl!

Informatie
Gezondheidsadvies
Community-ontwikkeling
Clinics

Maak kennis
met e-sports!

E-sports, oftwel het spelen van competitieve games. Een tak van sport die de laatste jaren wereldwijd enorm veel heeft gewonnen aan populariteit. Een tak van sport die nieuwe mogelijkheden en kansen biedt voor sportclubs en clubleden.

Contacpersonen E-Sports Lifestyle

Lifestyle coördinator E-sports 050

''ik houd me vooral bezig met sport en gezondheid''

Lifestyle coördinator E-sports 050

''Binnen E-sports 050 maak ik mij hard voor gezonde leefstijl ontwikkeling, en dit in combinatie met e-sports''

Hoe gezond zijn
eSporters in Groningen?

In de gemeente Groningen gebeurd nog vrijwel niks met e-sports. Dat geldt dus ook voor e-sports en leefstijl. Het blijkt dat leefstijl en gezondheid wel erg belangrijk is voor de e-sporter. Een beeld dat mensen snel hebben bij een e-sporter, is dat van een ongezond, te zwaar en energydrink drinkend persoon. Maar niets is minder waar. Om goed te kunnen gamen is het belangrijk om fit en gezond te zijn. Dit is bevorderlijk voor de focus, het reactievermogen en het voorkomen van blessures/andere gezondheidsklachten. Een groot deel van de internationale Esport teams investeert hier ook flink in. Hier in Groningen hebben alleen de Esporters van FC Groningen een eigen leefstijlcoach om hun prestaties te bevorderen.

Gamers informeren over lifestyle

Gezondheid is bij Esporters in Groningen onbekend. Veel mensen weten niet wat het inhoudt. Door mensen te informeren over de gezondheid achter esports zullen ze bewuster worden. Hierdoor is de kans erg groot dat gamers gezondheid belangrijker gaan vinden. 

eSports verbeterd cognitieve vaardigheden

E-sport kan bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Door e-sports toernooien in te zetten binnen de wijk kunnen de spelers hun sociale contacten en sociale skills verbeteren. Door esports zijn er ook veel cognitieve vaardigheden die je traint, leren concentreren en doorzetten, leren omgaan met emoties, ruimtelijke vaardigheden en snel beslissingen leren nemen.

eSports campus

In Groningen gebeurd er nog niks wat betreft het ontwikkelen van lokaal Esport talent. Ook zijn hier in de provincie nog weinig faciliteiten voor. Als voorbeeld kunnen we kijken naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waar hele campussen worden gemaakt om Esports talent op te leiden. Topspelers geven aan dat een gezonde leefstijl belangrijk is voor je prestaties tijdens het gamen. Zo fitnesst de meest succesvolle Esporter van Nederland (Dave ‘’Rojo’’ Jong)  maar liefst zes keer per week en ontbijt hij elke ochtend met een vezelrijk ontbijt en een eiwitshake. Hierna moet Dave wel acht tot tien  uur trainen per dag achter zijn pc. 

Laat ons team
jouw lifestyle verbeteren!

Wij van Esports 050 hebben de mogelijkheid om vanuit ons expertise jou te helpen met een gezondere leefstijl om jouw game prestaties te verbeteren. Hoe gebruik je esports om gezonder en vitaler te worden? En hoe kan je je gezondheid en leefstijl verbeteren om tijdens het gamen je prestaties te verbeteren?
Wij van Esports 050 kunnen jou helpen bij het verbeteren van je leefstijl door middel van informatie, clinics, persoonlijk advies en community ontwikkeling.