Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Image Alt

Minecraft Build Challenge

Uitleg beweegactiviteit

Esports 050 introduceert een real-life variant van Minecraft, geïnspireerd op het spel zelf. Zo bouwen de deelnemers met materialen die sprekend lijken op ‘building blocks’ in Minecraft. Er moet een huis gebouwd worden voordat het donker wordt, want dan spawnen de monsters en ben je nergens veiliger dan in een huis met licht.

De Build Challenge in real-life Minecraft combineert fysiek bewegen en mentale uitdaging. De deelnemers kunnen materialen ontgrendelen door challenges uit te voeren, om vervolgens een minecraft huis na te bouwen met behulp van een groot afgebeeld exemplaar. De materialen die de spelers kunnen ontgrendelen staan hieronder, evenals de challenges die zij uit moeten voeren.

De Minecraft Build Challenge kan op locatie georganiseerd worden tot aan drie teams.

1. Oak Log

Oak log wordt gebruikt om accent te geven aan het huis. Plaats dit zoals aangegeven op het grote exemplaar – Challenge: Schiet alle targets omver met één van de NERF Guns. Let op: Je hebt gelimiteerde ammo, dus probeer de wapens eerst uit en doe een teamoverleg.

2. Stone Bricks

De stone bricks kunnen gebruikt worden om de muren van je huis te maken. Let wel op dat dit samen met het wood moet worden gedaan – Challenge: Doe een potje voetbal in het kleine speelveld. Kies zelf de teams, hou het een beetje fair en doe je best. Het team met de eerste 3 doelpunten wint.

3. Purpur Pillars

De purpur pillars (pilaren) worden gebruikt als steun voor het dak. Plaats deze op de juiste plek binnen het huis – Challenge: De helft van het team pakt één van de hullahoops en moet 1 minuten hulahoopen. De overgebleven kandidaten houden de tijd bij op hun telefoon. Ben je klaar? Draai de rollen dan om.

4. Oak Wood Stairs

De stairs fungeren als daklagen en moeten voor twee extra lagen zorgen op het huis. Kijk hiervoor ook goed naar de afbeelding – Challenge: Bouw een piramide van mensen door met handen en voeten boven elkaar te zitten. Heb je een oneven aantal? Verzin dan een voor de overgebleven speler(s)…

5. Smooth Stone

Er wordt smooth stone gebruikt om de bovenmuur op te vullen. Zonder dit materiaal kan het dak niet gemaakt worden – Challenge: Op de grond liggen letters die samen een woord maken. Probeer als team het woord te spellen door de letters op de juiste volgorde te leggen. Kom je er echt niet uit? Dan kan er gevraagd worden om een Hint. In het spelprogramma Lingo kan dit niet, maar voor jullie maken wij een uitzondering als het na 7 minuten nog niet lukt.

*In overleg kunnen de challenges worden aangepast

Aanbod
Minecraft build challenge
Contact