Esports 050 is een organisatie die zich inzet voor esports ontwikkeling in Groningen. Esports 050 creëert een platform voor esporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die esports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

a

Sportclubs

Biedt ook digitale sport aan!

Wat Esports 050 kan betekenen voor jouw club

Toernooi organisatie
Sponsoring & marketing
Implementatie advies
Community ontwikkeling

Maak kennis
met esports!

Esports, wat staat voor het beoefenen van competitieve videogames, is een discipline die de afgelopen jaren wereldwijd aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Het biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor sportverenigingen en hun leden.

Contactpersoon esports ontwikkeling voor sportclubs

Sportclub coördinator Esports 050

''ik spreek graag met buurtsportcoaches over het organiseren van game-gerelateerde activiteiten in de wijk en de buurtsport mogelijkheden die er zijn''

Het huidige esports aanbod

Huidige rol van E-sports binnen sportclubs(kantines)

In de gemeente Groningen zijn het voornamelijk de voetbalverenigingen die af en toe esports-toernooitjes organiseren. Meestal gebeurt dit op een vrijblijvende basis, uitsluitend ter vermaak van de jeugdleden, zonder specifieke aandacht voor de educatieve aspecten van esports. Afgezien van de voetbalverenigingen zijn er weinig andere sportverenigingen die esports-toernooien aanbieden. Als ze dat wel doen, beperkt het zich meestal tot FIFA-toernooien.

Hoe wordt hier tegenwoordig op ingespeeld?

Hoe verlopen de organisatieprocessen van deze verenigingen voor deze toernooien? Opvallend is dat alle verenigingen deze toernooien exclusief aan hun leden aanbieden. De jongste leden mogen hoogstens een vriendje of vriendinnetje meebrengen, maar over het algemeen zijn ‘niet-leden’ niet welkom. Sommige verenigingen besteden de organisatie uit aan professionele bedrijven in het midden- of zuidelijke deel van het land, zoals bijvoorbeeld WePlayEsports (www.weplayesports.com). Vanwege de kosten die hiermee gepaard gaan, kiezen de meeste verenigingen er toch voor om zelf de organisatie op zich te nemen, echter is dit niet de beste optie.

Wat is de impact hiervan?

Het is moeilijk om het effect van deze toernooien te meten. Dit komt deels doordat ze vrijblijvend van aard zijn, en deels omdat er geen gegevens worden bijgehouden of openbaar beschikbaar zijn, zoals deelnemersaantallen of het aantal gescoorde doelpunten. Een enkele vereniging bood de winnaar van het toernooi wel de kans om deel te nemen aan een landelijk of regionaal toernooi.

Wat zijn de mogelijkheden?

Esports 050 heeft de kans om een gecentraliseerd esports-toernooi in samenwerking met sportverenigingen te organiseren, en dit kan zelfs voorrondes in de sportkantines omvatten. Hierdoor krijgen we ook een goed beeld van potentiële esportstalenten in Groningen en omstreken.

Esports 050 staat klaar om ondersteuning te bieden bij de organisatie van deze toernooien bij de verenigingen, aangezien er momenteel nog geen bestaande organisatiestructuur hiervoor in Noord-Nederland is.

Kansen binnen ons eigen team

Sportverenigingen hebben hier een uitstekende gelegenheid om het toernooi te verbinden aan een lokale sponsor, en voor Esports 050 biedt dit de mogelijkheid om een belangrijke sponsor aan het eindtoernooi te koppelen bijvoorbeeld.

Laat ons team
je club helpen!

Wij van E-sports 050 hebben de mogelijkheid om een centraal georganiseerd e-sport toernooi met sportverenigingen op te zetten, eventueel met voorrondes in de sportkantines zelf. Zo ontstaat er ook een mooi beeld van potentiële e-sport talenten binnen jouw club en in Groningen e.o.
Wij bij Esports 050 hebben de capaciteit om een gecentraliseerd esports-toernooi op te zetten, in samenwerking met sportverenigingen. Dit toernooi kan eventueel voorrondes in de sportkantines zelf hebben. Hierdoor ontstaat een kans om potentiële esporttalenten binnen jouw club en in de regio Groningen te ontdekken. Daarnaast kan Esports 050 u ondersteunen bij de organisatie van deze toernooien binnen je vereniging, of bij het positioneren van je toernooi in Noord-Nederland. We bieden advies, verbinden je met ons netwerk van experts en sponsors, en voorzien je van handige tools.