E-sports 050 is een organisatie die zich inzet voor e-sports ontwikkeling in Groningen. E-sports 050 creëert een platform voor e-sporters in het noorden maar is ook een kennisforum voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die e-sports bieden. Dit doen wij in samenwerking met kennispartners als Hanzehogeschool Groningen, Alfa college en gemeente Groningen.

Bringing the Game! Competitie is wat van gamen e-sports maakt. E-sport 050 beoogt deze competitie aan te bieden door verschillende type toernooien en wedstrijden. En dat van professioneel- tot beginnersniveau. a

050 official
matches

Binnenkort zal er een pagina online komen waar alle wedstrijden van onze officiële e-sporters en teams weergegeven gaan worden. Deze e-sporters die officieel uitkomen voor E-sport 050 en Groningen zullen nationale en internationale wedstrijden spelen die worden gestreamd op onze website.

050 wijken
toernooi

Ook zal er een pagina online komen waar alle wedstrijden van de verschillende wijken in Groningen weergegeven gaan worden. Deze toernooien zullen per wijk georganiseerd worden in samenwerking met de buurtsportcoaches uit de wijk. Eventueel kunnen wijken ook met teams het tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijden en toernooien kunnen gestreamd worden maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Beste verenigingen,
ga de strijd aan!

Voor alle sport- en studentenverenigingen moet e-sport ook toegankelijk zijn. Een nieuwe manier om een sportieve strijd met elkaar aan te gaan, of juist alleen binnen de eigen vereniging. Want wie is nu die beste speler eigenlijk? E-sports gaat ook jullie next step zijn!

Abonneer op onze nieuwsbrief!